Natuurlijke Moestuin

Deze cursus is voor iedereen die wil beginnen met moestuinieren. Ook voor de ervaren moestuinier die natuurlijker wil gaan werken, zijn kennis wil ophalen of verbreden is de Cursus Natuurlijk Moestuineren geschikt.

De natuurlijke moestuin
De natuurlijke moestuin is een dynamisch geheel. Veel meer dan bij een moestuin waar kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt is het belangrijk om goed te weten wat de behoeftes van planten zijn en hoe een tuin als geheel werkt.

De natuurlijke manier van moestuinieren is gebaseerd op natuurlijke evenwichten, biodiversiteit en wisselwerking. De methodiek is afgeleid van het ecologisch tuinieren, Permacultuur en natural farming.

Inhoudelijk gaat deze cursus vooral in op de moestuin in voor- of achtertuin, volkstuin of buurtmoestuin.

Cursus
De cursus is opgedeeld in 6 middagen met elk een eigen thema. Onderwerpen die behandeld worden zijn o.a. basiskennis plantenkunde, bodem, water, plaagbeheer, groente en fruit, zaadvermeerdering, onkruidbeheer, teeltplan maken, oogsten en bewaring van oogst.

Data en locaties:

Den Haag: zaterdag 10.00 – 16.30, E 360 (E320 voor minder draagkrachtigen) incl. koffie, thee, lunch en cursusboek.
Data: 14 & 28 maart, 11 & 18 april, 9 en 23 mei
Vragen en aanmelden: Permacultuur Centrum Den Haag

Rotterdam: vrijdag 13.00 – 18.00 E 375 incl. koffie, thee en cursusboek.
Data: 10 & 24 april, 8 & 22 mei, 5 & 19 juni
Vragen en aanmelden: info@moestuinman.nl

Wil je de cursus zelf organiseren? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>