Leer natuurlijk moestuinieren! in Amsterdam

Als vrijwilligersgroep van Soeptuin Bredius zijn we de afgelopen weken geïnspireerd door twee workshops van permacultuurdocent Linder van den Heerik. Wat valt er veel te leren over natuurlijk moestuinieren!

We zijn blij dat we met Linder hebben kunnen afspreken dat hij in de loop van het komende halfjaar een volledige cursus natuurlijk moestuinieren bij Nemo gaat verzorgen voor onze eigen tuinders en andere belangstellenden. Deze cursus bestaat uit 6 achtereenvolgende bijeenkomsten op vrijdagmiddag en – bij voldoende aanmelding – op een nader te bepalen ochtend of middag in de week.

Deze cursus is voor iedereen die wil beginnen met moestuinieren. Ook voor de ervaren moestuinier die natuurlijker wil gaan werken, zijn kennis wil ophalen of verbreden is de Cursus Natuurlijk Moestuineren geschikt. Inhoudelijk gaat deze cursus vooral in op de moestuin in voor- of achtertuin, volkstuin of buurtmoestuin.

De natuurlijke moestuin
De natuurlijke moestuin is een dynamisch geheel. Veel meer dan bij een moestuin waar kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt is het belangrijk om goed te weten wat de behoeftes van planten zijn en hoe een tuin als geheel werkt.

De natuurlijke manier van moestuinieren is gebaseerd op natuurlijke evenwichten, biodiversiteit en wisselwerking. De methodiek is afgeleid van het ecologisch tuinieren, Permacultuur en natural farming.

De cursus is opgedeeld in 6 dagen met elk een eigen thema. Onderwerpen die behandeld worden zijn o.a. basiskennis plantenkunde, bodem, water, plaagbeheer, groente en fruit, zaadvermeerdering, onkruidbeheer, teeltplan maken en oogsten.

Na elke cursusbijeenkomst ontvangen deelnemers een hand-out waarop zij alle relevante kennis en informatie nog eens rustig kunt nalezen. Tezamen vormen deze hand-outs een reader.

Deelnemen
De deelnemerskosten bedragen 200 euro per persoon. Mocht je toch een keer verhinderd zijn dan biedt Linder de mogelijkheid om de gemiste cursusbijeenkomst ‘in te halen’ op een andere cursuslocatie.

Aanmelden
Als je aan deze cursus wilt deelnemen meld je dan per mail aan bij Nemo (voetpaden@gmail.com). De inschrijving is pas definitief wanneer je 200 euro hebt overgemaakt op girorekeningnummer 5713016 ten tame van Nemo aan het Overbrakerpad 2 in Amsterdam onder vermelding van ‘cursus de natuurlijke moestuin’.

Graag tot kijk bij Nemo!

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>